Zeven te gekke producten van automerken: van pepermolen tot Lambo-speakers

2021-11-04 09:27:00 By : Ms. Louise Zheng

Autofabrikanten staan ​​​​erom bekend dat ze auto's maken, maar soms willen ook zij een andere uitdaging vinden. Dat doen zij door producten maken voor de consument, alleen doen ze dat soms met een unieke benadering. Autovisie neemt je mee in een lijstje van zeven te gekke producten van automerken, die soms weinig met auto's te maken.

Dat Lamborghini's een imposant geluid produceren, dat mag wel bekend zijn. Maar hoe zou dat kunnen worden naar een product zodat je niet alleen buiten maar ook binnen kan genieten van geluid uit de uitlaten? Met die gedachte moet iemand bij de Italiaanse fabrikant op de directie zijn stappen om deze te gebruiken Lamborghini-luidsprekers compleet.

Deze Ix EsaVox Carbon Fiber Docking Station Speaker is gemaakt van originele Lamborghini-onderdelen, met als lijst gemaakt uitlaten. Natuurlijk is de 6.1 surroundspeaker afgewerkt met koolstofvezel en voorzien van bluetooth, voor een begonnen en snelle verbinding met je telefoon. Met deze sprekers wil Lamborghini zich richten tot de echte fan van het merk. En waarschijnlijk ook de koper van een van hun auto's, gezien het prijskaartje van – hou je vast – € 23.880.

Bij Bugatti denk je natuurlijk aan de geweldige auto's van het merk, zoals de Veyron en de recentere Chiron. Mooie auto's die autotechnisch echt het randje opzoeken van wat er allemaal mogelijk is. Dan is het natuurlijk geweldig als ze die vaardigheden ook voor wat anders gebruiken, al is het niet exact wat je zou denken…

We weten natuurlijk niet wat er aan dit product is gebeurd, maar het zal zeker een bijzondere ontmoeting zijn geweest toen de knappe koppen van Bugatti te horen kregen om aan de slag te gaan met, jawel, een pooltafel.

Uiteraard is dit voor een deel gemaakt van koolstofvezel. Het frame van de tafel is vervaardigd uit aluminium en titanium. Voor de biljartfanaat die het spel overal wil spelen is er goed nieuws: een gyroscopische sensor staat, ook als je op een jacht een potje speelt. Voor al die techniek moet je wel betalen. Voor een Bugatti-eigenaar zal het bedrag van € 250.000 meevallen. Er worden dertig van gemaakt.

Dat Porsche goed is in auto's maken staat enorm. Maar waar het Porsche Design-team goed in is, is mooie producten maken, zoals rugzakken en zonnebrillen. Allemaal met een unieke styling. Tevens werkt het samen met hardwareproducent Acer aan laptops.

Voor zo'n laptop kan een muis fijn zijn. Ook daar is aan gedacht bij Porsche Design. Deze Porsche Design Acoustic Mouse RS valt op door het ontwerp, maar met namde door de linkermuis. Deze heeft een unieke vorm: het moet een gaspedaal voorstellen. Natuurlijk is het 'gaspedaal' gemaakt van een 'metalen frame' en koolstofvezel. Kosten: €99

We blijven zelfs bij de mensen van Porsche Design, maar zelfs stappen zelfs af van technische zaken en verplaatsen ons naar... de keuken.

Hoe vaak het wel niet dat je een lekker stuk vlees wil snijden, maar dat je mes net niet knippert en genoeg is om indruk te maken op je vrienden? Juist, te vaak. Daar hebben ze bij Porsche Design een oplossing voor: een messenset. Gemaakt van één stuk roestvrij staal zullen deze messen alles met gemak kunnen snijden én heb je een mooi gespreksonderwerp. Kosten voor deze set: € 219. Ook hebben ze een houten messenblok, die kost € 129.

Bentley staat voor luxe. Met elegante sportauto's als de GT Continental is het altijd comfortabel reizen. Als je dan thuiskomt wil je natuurlijk een gezellig sfeertje creëren, en hoe doe je dat nou beter dan met waxinelichtjes?

Dat bedacht zich bij de Britse autofabrikant ook. De Tergus 37-waxinelichtjes hebben de 'rijke geur' van verschillende lagen leer en moet uiteindelijk net zo goed ruiken als het interieur van een Bentley. Per set van ongeveer €24 krijg je negen kaarsen die ongeveer vier uur meegaan.

Maar je kan die waxinelichtjes natuurlijk niet zomaar op tafel zetten. Daar hoort een houdertje bij, en ook daar zijn ze ons voor. Met deze set van twee waxinelichthouders kan je de kaarsjes op elegante wijze tentoonstellen. Deze moeten ongeveer €76 kosten, exclusief de mogelijke invoerrechten.

Bij Audi zijn ze bekend met goede verlichting. Dankzij laserverlichting in sommige modellen kunnen bestuurders wel 500 meter voor zich kijken in het donker. Die techniek is vervolgens ook in de raceauto's gebruikt, maar ook Audi wilde

Met dit led-lampje van Audi kan je ook binnenshuis goed zien én je liefde voor het merk tonen. De iconische vier ringen van Audi zijn te vinden in de stijl van een ouderwetse gloeilamp. Kosten: €25

https://shop.audi.nl/lifestyle/alle-producten/BVAUDILAMP-led-lamp-e27

Hoewel de zekert items al misschien gek waren, span deze pepermolen van Audi toch wel de kroon. De automatische pepermolen is handig, maar kan nog een trucje.

Wanneer je deze pepermolen gebruikt, en dus de horizontale beweging maakt het geluid van de V10-motor die in de R8 ligt. Peper en het geluid van een V10-motor, een pittige combinatie.

Inloggen en lees het volledige artikel

© 2021 Autovisie. Alle rechten voorbehouden