Geweven gaas van metaaldraad vindt toepassing in ruimtevaart - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2021-11-04 09:27:27 By : Ms. Runfang Brew

Home Nieuws Overzicht Geweven gaas van metaaldraad vindt toepassing in ruimtevaart

De Hof University of Applied Sciences en de TFK Münchberg hebben samen met de bedrijven HPS en Iprotex een proces ontwikkeld dat het mogelijk maakt op industriële schaal een gaas van metaaldraad in een dikte van enkele micrometers te bereiken.

Het gaas is ontwikkeld om de reflector van satellietantennes te bekleden, te gebruiken voor telecommunicatie en aardobservatie. Een reflector heeft een doorsnede tot wel 20 meter en kan het fijne metaalgaas grote hoeveelheden verzenden.

In het kader van het EU-project 'Large European Antenna' (LEA) is in de zomer en herfst 2020 een reflector met een diameter van 8 meter gebouwd. In augustus is gestart met de productie van het metalen gaas dat wordt gebruikt voor het bekleden van de reflector. Volgens Prof. Dr. Frank Ficker, hoofd van het Application Center Textile Fiber Ceramics (TFK) aan de Hof University of Applied Sciences, worden de eerste prototypes al met succes vervaardigd op de Campus Münchberg. Binnenkort komt er een besluit van de European Space Agency ESA over welke onderzoeksinstellingen en bedrijven in de toekomst bij de verdere ontwikkeling van het systeem betrokken worden.

De ontwikkeling van het sterk reflecterende metalen gaas is in de lucht- en ruimtevaart in Europa, heeft het materiaal licht en vouwbaar is en een verpakkingsvolume heeft. De reflectoren van fijn geweven draad zijn opgesteld in satellietantennes, die worden gebruikt voor telecommunicatie en aardobservatie. Daarbij hangt de grootte van de reflector en het type bekleding van de geproduceerde verzending wordt. Voor de overdracht van frequenties in microgolf frequentiebandbereik (Ka-band) zijn extreem fijne metalen gazen nodig, die op reflectoren met een diameter tot 20 meter kunnen worden gemonteerd.

Ook in andere to eisen van gaas, waar hoge eisen worden gesteld aan een laag en verpakkingsvolume, grondbeginselen aan de hoge elektrische geleiding van gaasmateriaal, zijn oplossingen met het nieuwe weef denkprocesbaar. Speciaal voor de productie en marketing van deze innovatieve metalen gazen, hebben HPS en Iprotex met gelijke eigendomsaandelen een nieuw bedrijf opgericht, namelijk HPTex. De TFK in Münchberg ondersteunt HPTex met zijn expertise in onderzoek en ontwikkeling bij de overdracht van het productieproces van het laboratorium naar industriële schaal.

OnRobot lanceert educatieplatform Leer OnRobot

Beleving Blechexpo en Schweisstec 2021 in lijn met eerdere beurzen

Sandvik nieuwe groefsteekgereedschappen voor kleine diameters

Mewa Peak collectie is duurzaam en functioneel

Red Tooling System oplossing voor voorraadverlies

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgerichte…

Gemaakt door Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC-machines

Optimaliseren verspaningsproces is vaak eenvoudig

VMC toont koningin Máxima hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch samenstellingen

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Machines voor het bramen, schuren, afronden, afronden en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

uitvoer uitvoering met en lange opslagsystemen voor plaatwerk enkele jaren geleden zochten we bij…

247TailorSteel is de fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgerichte…

Ontbramen, afronden en afronden! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

22-08 Hitmetal uit Beek en Donk heeft negen nieuwe Hyster trucks aangeschaft. Dit wordt volcontinu…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om, en dragen de uiterste zorg voor uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, sociale media en advertentie-cookies zo eenvoudig en persoonlijk te maken. Op deze manier kunnen wij relevante informatie en advertenties en kun je eenvoudig inhoud via je sociale media kanalen delen. Daarnaast hebben wij primaire gegevens om u te kunnen voorzien van de door u aangevraagde informatie (abonnementen op gedrukte en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.